Een hippe, stoere sfeer in een kerk in 's-Hertogenbosch

 

Als we ergens trots op zijn, dan is het wel het interieuradvies dat we hebben mogen verzorgen voor het gezin dat woont in een deel van een kerk in ’s-Hertogenbosch! De wens hier was het creëren van een hippe, stoere sfeer met behoud van de authentieke elementen van het pand. En of dat is gelukt.

Bij binnenkomst stuit je gelijk op het nieuwe, frisse behang van Rebel Walls dat mooi afsteekt tegen de mosterdkleur op de andere muur van de entree. De verlichting van Wever & Ducre zorgt voor veel sfeer als je de woning betreedt. Loop je rechtdoor, dan laat je jezelf via een chique traploper, tevens door ons verzorgd, brengen naar de tweede verdieping. 

Sla je vanuit de entree linksaf, dan stuit je als eerste op het eetgedeelte. Hier hebben we een wandtafeltje van Smaqq geplaatst om spullen naar wens op neer te zetten en in op te bergen. Verder staat hier de ronde versie van bankje Nico, die speciaal op maat is gemaakt om te passen bij de Circle eettafel van Ethnicraft. Ook eetkamerstoel Bert, naar design van Kavel 84, heeft een rol gekregen in het eetgedeelte van deze woning. Om de sfeer af te maken is gekozen voor de Hexo hanglampen van Wever & Ducre. Zo is het een gezellige eethoek geworden die past bij de keuken en ons ontwerp voor de woonkamer.

Om de luxe van de kerk te laten weerspiegelen in het interieur, hebben we ervoor gekozen om goudkleurige wandtegels in het ontwerp toe te voegen. Deze tegels zijn ook meteen dé eyecatcher van de woonkamer geworden. Er is voor gekozen om de rest van het woongedeelte rustig te houden met een strakke, beige Aikon-bank van Design on Stock en een groen vloerkleed van Desso met gouden draadjes. Om spullen in neer te zetten en op te bergen is er een op maat gemaakt metalen rek tegen de wand met gouden tegels geplaatst. Verder staat in de woonkamer draaifauteuil Bali naar eigen ontwerp en een Bolt-vloerlamp van Tonone in het zwart. De woonkamer is afgestyled met kunstplanten van Roets, een barrel van Design on Stock en de LSS S MR poster van Studio Boot. Er loopt een verlichtingsrail over het plafond van het eet- naar het woongedeelte. Hierdoor is de verlichting makkelijk naar wens van de bewoners te bedienen. Ook de plisségordijnen zijn door ons gemaakt en gemonteerd. 

Dit interieuradvies is niet beperkt tot de benedenverdieping, ook boven hebben we onze gang mogen gaan met de overloop, de trapopgang, het kantoor en de twee slaapkamers. Op de overloop hebben we een behang met afbeelding van Maria uitgekozen, als knipoog naar de originele functie van het gebouw. Verder hebben de slaapkamers een rustige, luxe uitstraling gekregen die volledig in lijn is met de sfeer van het gebouw. Al met al een project waarbij de klant tevreden is en wij ontzettend trots op zijn!

hal interieuradvies

woonkamer interieuradvies

   

eetkamer interieuradvies 

woonkamer interieuradvies     

 woonkamer interieuradvies

slaapkamer interieuradvies