Projecten

Interieuradvies voor de woonkamer en het eetgedeelte bij een jong gezin in Drunen.

Deze twee-onder-een-kapwoning in Drunen heeft een moderne zithoek gekregen waarbij rustige tinten worden afgewisseld met warme en speelse elementen. De lichtgroene kleur op de muur in de woonkamer is doorgetrokken naar de eethoek. Dit is gedaan om de bijzondere haard beter tot zijn recht te laten komen. We hebben gekozen voor een chique donkergrijze hoekbank die groot genoeg is voor heel het gezin en wat visite. Dat zorgt er ook meteen voor dat er voldoende ruimte is voor meerdere bijzettafels. Door de bijzettafels Thin, Twist en Jelva bij elkaar te zetten (die verschillen in hoogte en formaat) creëer je een dynamisch geheel. 

De gordijnen en het super zachte vloerkleed van Desso zijn erg rustig. We wilden graag als tegenhanger een stoer element toevoegen. Dat hebben we gedaan door aan de overkant van de bank een 100% eikenhouten TV meubel van Ethnicraft neer te zetten. Het zwarte onderstel is mooi in contrast met het warme hout van de body. Ondanks dat het meubel gemaakt is van massief hout, zorgt het onderstel voor een luchtige uitstraling en ruimtelijk gevoel. De wand daarachter heeft een diepblauwe kleur gekregen dat in balans is met het behang ernaast. 

Bij de open haard is er gekozen voor een mosterd gouden Tumbler fauteuil van Design on Stock. Deze fauteuil nodigt uit om fijn in te nestelen. Doordat de kuip van de fauteuil in zijn frame lijkt te zweven, ontstaat er een ruimtelijk effect. De open haard zelf heeft een donkere groentint gekregen dat mooi in harmonie is met de reeds bestaande houtkleur en de lichtgroene basiskleur.  

Onze eetbankjes Nico hebben we bekleed in twee verschillende stoffen. Doordat je één bankje rustig naturel houdt, kan je voor het bankje ernaast uitpakken. Zoals je ziet hebben we de leuning subtiel weg laten vallen bij één eetbankje vanwege de open haard. Als hier wel een rugleuning aan had gezeten was je de doorkijk van de open haard kwijt geweest. Zo zie je maar dat echt alles mogelijk is bij onze eetbankjes. De moderne Shiek lampen van Wever & Ducre hebben een gouden binnenkant wat mooi matcht bij de mosterd gouden kleur. Het vervaagde klassieke Patterns vloerkleed van Desso slaat een brug tussen heden en verleden. Met onze stoeren leren eetkamerstoelen erbij ga je graag aan tafel in deze gezellige eethoek!

     

     

     

     

Interieuradvies voor de woonkamer, keuken en het eetgedeelte in een eengezinswoning in Den Bosch.

In 2018 hebben dit heerlijke appartement in hartje Den Bosch een heuse metamorfose gegeven. Nog voor de sleuteloverdracht, had de bewoonster ons al benaderd. De wishlist bestond uit zachte kleuren, een gezellig en sfeervol gevoel en speelse elementen. Haar huidige bank was het enige meubelstuk dat in haar nieuwe woning terug moest komen. 

Te beginnen in de keuken: we hebben de muren een zachtgroene kleur gegeven met bijpassende tegeltjes. Dit is mooi in harmonie met de eikenhouten Opbergkast van Ethnicraft rechts. De originele keuken heeft een  donkerblauwe kleur met een zwart blad. De zwarte lamp van Tonone en het  frame Hero van Bodilson zorgen voor wat tegengewicht in de rustige keuken.

De lichtgroene kleur hebben we aan één kant doorgetrokken naar de woonkamer. Aan de overkant hebben we gekozen voor een vergrijsd roze kleur. We hebben hiervoor gekozen omdat dit voor wat spanning zorgt tussen de pastelkleuren. Het vloerkleed Stripes van Desso heeft precies de juiste sfeer en kleurtinten om een verbindende factor te zijn. Het TV meubel van Ethnicraft komt uit dezelfde collectie als de kast in de keuken. Een leuk detail is de match tussen de blauwe poef en het subtiele reliëf behang in de eetkamer. Om het sfeertje compleet te maken, hebben we gekozen voor semi transparante gordijnstof. Raambekleding heeft 's avonds een andere invloed op de kamer dan overdag. Door de vaak grote oppervlaktes van het gordijn is het wijs om rekening te houden met de kleuren die je daarvoor gebruikt. Het kan 's avonds al snel overheersend zijn. 

Twee zwarte boekenkasten "Strong" van Bodilson zetten de toon voor het eetgedeelte. Deze kast biedt zowel veel opbergmogelijkheden als ruimte om je persoonlijke schatten te tonen. Door de Mix & Match van stoelen is het eetgedeelte een gezellige en sfeervolle plek geworden, precies waar ze op had gehoopt! Onze eetkamerbankjes maken we altijd op maat. Daardoor is elke vorm, zelfs rond, mogelijk. De zachte vorm van de bank wordt gecompenseerd met de stoere stof. Met een ronde eethoek ben je verbonden met iedereen aan tafel. Ook is er altijd plaats voor een extra bordje!

     

     

     

     

 

Interieuradvies voor de woonkamer en het eetgedeelte bij een jong gezin in Waalwijk 

Dit huis staat op een prachtige locatie in Waalwijk, maar van binnen was het interieur een beetje gedateerd. De bewoners wilden een frisse look en een interieur dat echt bij hen past. Ook wilden ze verrast worden en kregen we alle vrijheid!

Het is een plek geworden waar je de onrust van de dag kunt verwerken. Door het frisse en evenwichtige kleurenpalet in de woonkamer komen de designmeubels stuk voor stuk perfect tot zijn recht. De toegepaste tegels op de schouw contrasteren mooi met de goudgele kleur daarachter. Op deze manier geef je de open haard extra aandacht en wordt het een centraal punt in de woonkamer. Door de Storytiles erin te verwerken, geef je er een persoonlijk tintje aan. De goudgele kleur is een mooie aanvulling bij het groene kleurenpalet in de hoek van de bank. Door een lichte, maar zeker geen witte basiskleur te gebruiken zie je dat elementen als plinten en kozijnen mooi tot hun recht komen. 

De wand achter de bank vonden wij een mooie plek om er iets bijzonders mee te doen. Door het vlak in ton sur ton tint te schilderen wordt je blik meteen naar de zwartwit foto's getrokken. Het vlak staat mooi in contrast met het ronde lichtgroene vloerkleed. Zo zie je maar dat spelen met vormen altijd loont! De Ginny bank is een van onze lievelingsbanken voor gezinnen. Met kleur en behang geef je je huis zonder te verbouwen een compleet andere sfeer. Om niet te veel kleuren te gebruiken hebben we ons bij de eettafel beperkt tot grijstinten. Echter wel met een mooi pakkend bladpatroon in het behang. De bestaande eettafel en stoelen blenden mooi in het interieur. De leren Coen fauteuil verbindt ook het voor- en achtergedeelte van de woonkamer met elkaar, zonder daarbij in de weg te staan. 

Als mooie knutsel- en studeerplek hebben we een massief eikenhouten blad om maat laten maken. Door middel van speciaal ontworpen beugels is er ruimte voor meerdere zitplaatsen. De Barrell van Design on Stock kan zowel als zitplaats als bijzettafel bij de bank gebruikt worden. Wil je pottenkijkers buiten houden, maar wel kunnen genieten van het mooie daglicht of het najaarszonnetje? Dan is een plissé of dupli met bottom up - top down effect ideaal!

     

     

     

     

  

Interieuradvies voor de woonkamer en het eetgedeelte bij een gezellig samengesteld gezin in Den Bosch 

Een project waar we in de winter van 2017 onze ziel en zaligheid in hebben kunnen steken! Hier is een prachtige woonkamer en eethoek ontworpen voor een samengesteld gezin. De kleuren waar wij mee hebben gespeeld zijn met name aardetinten, goudaccenten en af en toe een mooie uitspringende kleur die de aandacht op een goede manier opeist. Dit brengt ons naar de eerste foto. Deze Baltische kleur uit de jaren 70 pakt je op het moment dat je de ruimte binnenkomt. Door de kleuren in de nis door te trekken, komen de plankjes, lijstjes en het lampje prachtig naar voren. De structuur en kleur van de houten plankjes zie je weer terug in de vloer en de salontafel. De blauwgrijze bank Giny straalt kwaliteit en comfort uit en heeft door de stiksels een bepaalde nonchalance. 

Zowel de fauteuil Coen als de bankjes Nico zijn eigen ontwerp. De bankjes maken we geheel in eigen beheer. Dus alles kan en alles mag, de mogelijkheden zijn eindeloos waardoor je zelf een unieke eethoek kan creëren. Stoelen hebben we in contrasterende kleuren, stoffen en patroontjes neergezet. Deze ruimte is heerlijk rustgevend maar het is ook een speels geheel geworden. De gordijnen zijn half transparant, de zogenaamde Inbetween, en zorgen ervoor dat het zonlicht mooi gefilterd wordt. In de avonduren geeft het binnen een warm beeld. 

De zwart stalen ZEN kast is dé vitrine om al je zelfgemaakte of gevonden schatten in tentoon te stellen, net zoals deze leuke schaaltjes, wijnglazen of foto's op hout. Zelfs de zijkanten zijn van glas en kunnen open. Door de wijnrode kleur achter de kast ontpopt het geheel tot een sfeervolle en haast mysterieuze setting. 

     

      

     

     

     

Interieuradvies voor de woonkamer, keuken en entree bij een sociaal actief stel in Waalwijk 

Vanaf het eerste moment in winkel was er meteen een enorme klik die niet meer is weggegaan. Tegen de Drunense Duinen aan ligt dit heerlijke vrijstaande huis wat twee jaar geleden is verbouwd. We zijn vanaf het begin van het proces hierin betrokken geweest. De gehele benedenverdieping was volgens de bewoners nodig aan vervanging toe. De wens van de klant was een modern en warm interieur, maar wel met een knipoog. 

We hebben een plan gemaakt voor de raamdecoratie in de woonkamer en de keuken. De stijlvolle gordijnen hebben een warme grijze kleur gekregen, passend bij de muurverf. De gekozen houten lamellen zijn net niet wit. Bij de samenstelling van de kleuren is gekeken naar de tegels (dit was een gegeven). Zodra grijze tinten gecombineerd worden, moet je erop letten dat het elkaar versterkt in plaats van dat het eentonig en zakelijk wordt. In dit geval hebben we aan het kleurenpallet ook groentinten toegevoegd. Dit komt terug in ons behang en vloerkleed, beiden met een leuk patroon. Met de metaal- en zilverkleurige tafeltjes van Pols Potten creëren we een warme en karakteristieke uitstraling. De Kavel 84 stoelen hebben we in verschillende kleuren gestoffeerd, waarbij het mosterdgeel er heerlijk uitspat. Zodra je in deze stoelen zit, kan je eindeloos lang natafelen.. want ze zitten echt geweldig! 

De keuken is in samenwerking met DOSIS in Waalwijk gerealiseerd. Wij hebben gezorgd voor kleurrijke barkrukken en een warme uitstraling die door de raambekleding gecreëerd wordt. Dit sluit ook mooi aan bij het houten met marmeren blad. Het is fantastisch leuk om zowel in de woonkamer als in de keuken te spelen met verschillende kleuren en materialen die tot een mooi geheel komen. 

     

     

     

     

Interieuradvies voor de woonkamer, keuken, werkkamer en entree bij een ondernemend stel in Waalwijk 

Dit prachtige vrijstaande huis in Waalwijk heeft een originele vloer die stamt uit het begin van de vorige eeuw. Dit was de uitgangspositie voor het kleurenpallet in het eetgedeelte. We hebben hierbij de kleur zo gekozen dat hij de voor- en achterkamer verbindt. Op een manier dat elke ruimte toch zijn eigen identiteit bewaart. De stoelen en grote ovale tafel symboliseren het nieuwe low dining. Het is een perfecte set om met vrienden en familie avonden lang na te tafelen. De twee DockFour panelen aan de wand zorgen voor een persoonlijke touch. Door de grote keuze qua kleuren en materialen is niet één DockFour hetzelfde. De trap in de gang heeft een loper gekregen, geheel in de stijl van het huis. Onze stoffeerder is gespecialiseerd in het op maat maken van traplopers. 

In de keuken hebben we behang gebruikt waar wij helemaal enthousiast van werden.. en zij ook! Het is een blow-up van verschillende mooie kleuren dat zich goed leent om zoals hier in twee gedeeltes te gebruiken. Chapeau voor het vertrouwen! De gekleurde velvet barkrukken met een industrieel onderstel van Spoinq passen perfect bij het keukeneiland. De zachtgroene verftint past zowel bij het behang in de keuken als bij de originele houten toog in de woonkamer. 

In de gang is gekozen voor een 3D behang boven de bestaande lambrisering. Door de basiskleur van het behang wit te houden en met gouden accenten te werken, komt het stijlvolle verleden terug. In de woonkamer is de open haard betegeld met zwarte, kleine, shiny en ongelijkmatige tegels. Deze verrassende structuur geeft de haard de aandacht die het verdient. De haard geeft een mooi contrast weer met ons vloerkleed en de zacht gestoffeerde bank van Design on Stock. De raambekleding heeft een afstandsbediening, hoe chill is het als je gewoon op de bank kan blijven liggen? Heul chill. 

     

      

     

     

 

Interieuradvies voor de woonkamer en entree bij een gezin met drie nog thuiswonende kinderen in Waalwijk 

"We zijn er nog steeds elke dag blij mee, dit past écht bij ons", aldus de vrouw des huizes. Dat is wat ons betreft het allermooiste compliment dat je kan krijgen! Wij hebben het eetgedeelte opnieuw ingericht met onze eetkamerstoelen, eettafel, visgraat vloer, hanglamp, gordijnen, behang, stalen deur en dressoir. Het was een feestje om voor dit mooie pand de producten samen te stellen! We hebben gekozen voor een fris behang met een gewaagd patroontje. Dit was het uitgangspunt voor andere kleuren in de ruimte. Zoals je ziet op de foto's gebruiken we gouden, zalmroze en paarse tinten die goed bij de houten tafel en vloer passen. De kleur van de stoelen zorgt voor een stoer element in het eetgedeelte. 

In het zitgedeelte van de woonkamer wilden we een warme sfeer creëren. Hiervoor hebben we donkere tinten in groen en blauw gebruikt. Om de authentieke houten schouw onderdeel van het interieur te maken, hebben we voor een cognac kleurige fauteuil gekozen. De fauteuil Nylo met poef past hier dan ook perfect! Onze ruime bank, het vloerkleed en de salontafel met een ronde bijzettafel van Pol's Potten maken het plaatje perfect. 

     

     

     

     

 

Interieuradvies voor de woonkamer en het eetgedeelte bij een jong gezin met drie kinderen in Drunen 

Wij mochten dit prachtige interieur ontwerpen en realiseren voor een familie die recentelijk in een karakteristiek huis is ingetrokken. De ruimtes waren gevuld met meubels die ze hadden meegenomen maar nodig aan vervanging toe waren. Het miste aan sfeer en een frisse nieuwe veeg door het huis.

We hebben gekozen voor een mix van stijlen: stoer, rust, retro en industrieel met een snufje klassiek. Wij hadden de taak om de balans te vinden, de ruimtes in te delen en gepaste meubels te plaatsen (zoals de bank en de salontafel). Ook hebben we de verfkleuren en het behang bepaald. De half doorschijnende gordijnen zijn gemonteerd waardoor het zonlicht wordt gefilterd. Mede door het volledige vertrouwen heeft dit geresulteerd in dit prachtige resultaat!