Retro-touch aan een jaren '30 woning

 

Een warm en kleurrijk interieur met retro-elementen, zoals past bij een jaren ’30 woning, dat was de wens. En of die wens gerealiseerd is! Deze woning is een samenspel geworden van bestaande meubels van de klant en een Kavel-touch. 

Wanneer je de woning binnenloopt, kom je als eerst langs het prachtige bloemenbehang uit de Museum-collectie van Eijffinger. Om speelsheid te creëren, is ervoor gekozen om hetzelfde behang in twee verschillende kleuren toe te passen. Zo word je al bij binnenkomst verrast met een eigenwijze keuze!

In de woonkamer zijn de bestaande meubels gecombineerd met nieuwigheden, zoals een vloerkleed van Desso Tarkett onder de salontafel. De haard is bekleed met tegels in een mooie, blauwe kleur en verder is de woonkamer rustig gehouden met basiskleuren op de muur van onze Ressource verf. Op deze manier is een neutraal decor gecreëerd voor de bestaande meubels, waardoor deze er echt uitspringen.

Zoals we bij elk interieuradvies doen, houden we rekening met de samenstelling van een huishouden. In dit knusse huis zijn jonge kinderen aanwezig, die natuurlijk een eigen, fijne plek verdienen in de woonkamer om te spelen. En waar kan dat spelen beter dan in een speciale speelhoek? Om speelsheid te creëren, zoals wel mag in een speelhoek, is het plafond in een gele kleur geschilderd. De ruimte wordt een geheel door het patroonbehang dat de wanden bekleed.

Door naar de keuken. Het lichte blauw van de tegels in de woonkamer, komt mooi terug op de keukenmuur achter de spatwand. Verder zijn in het verlengde van de keuken de nisjes geverfd om voor eenheid te zorgen. Een witte muur zou namelijk tot gevolg hebben dat de sfeer wordt onderbroken. En dat is precies waarom we bij Kavel geen enkele muur wit laten! Dit zie je ook terug in de bijkeuken, waar een felle, gele kleur is toegepast die super gaaf afsteekt tegen de bestaande zwarte tegels.

En dan brengen we tot slot - in gedachten - een bezoek aan de eetkamer van dit fijne huis. De bestaande, donkere houten eettafel en eetkamerstoelen zijn gecombineerd met een bankje Gerrit met een retro-print. Wat ons betreft ademt deze combinatie de sfeer van het hele huis! Verder is ook in de eetkamer kleur toegepast op de muren door middel van verf achter de eettafelbank en een patroonbehang van Eijffinger. Kleurrijke accessoires, zoals de Steps vaas van Pols Potten, stylen het geheel af. En zo is de cirkel rond!

interieuradvies jaren '30 woning

interieuradvies jaren 30' woning

interieuradvies jaren 30 woning

interieuradvies jaren 30 woning

interieuradvies jaren 30 woning

interieuradvies jaren 30 woning

interieuradvies jaren 30 woning

interieuradvies jaren 30 woning

interieuradvies jaren 30 woning

interieuradvies jaren 30 woning