Eigenwijs interieur met pit in Waspik

 

Toen we deze klanten vroegen wat ze wilden met hun vrijstaande nieuwbouwwoning, was het antwoord: “Allesbehalve wit”. Nou! Laten ze dan precies bij de juiste partij hebben aangeklopt. Zo geschiedde, een compleet interieuradvies van beneden tot boven en van voor tot achter, zónder witte muren. 

Wanneer je de woning binnenkomt, kom je als eerst een fijn, geometrisch behang van Eijffinger tegen in blauwgrijze tinten. Helemaal passend bij de stoere uitstraling van de hal met grijze betonlook-vloer en stalen deuren. De sfeer van deze stoere binnenkomer loopt door in de werkkamer, die je passeert wanneer je op weg bent naar de eetkamer en keuken.

We betreden - in gedachten - de eetkamer en keuken, en wat voor een! De zwarte keuken met wit marmeren blad komt prachtig tot zijn recht door de licht oudroze muren en het muurtje dat is betegeld met roze keramieken tegels. De muur achter de eettafel heeft een behang van Rebel Walls gekregen dat geweldig tot zijn recht komt in deze ruimte. Boven de eettafel hangen twee gave lampen van It’s About RoMi en de overige verlichting is afkomstig van Wever & Ducré.

We zetten de route voort naar de fijne woonkamer. Hier komen de blauwtinten, zoals eerder in de hal, weer terug. Dit keer in de vorm van een geschilderde lambrisering die overgaat in een mooie, okergele kleur. Het okergeel is doorgetrokken op een andere muur van de woonkamer en daarnaast komt er weer een mooi blauwkleurig behang van Eijffinger met design terug. Het stralende middelpunt in deze ruimte is de Fox Trot bank van Calia Italia, waar je niet omheen kunt. Hier wil je induiken! Om de woonkamer af te maken, wordt deze verlicht door sfeervolle spots van Wever & Ducré. De ruimte is verder afgestyled met kunstplanten van Roets en een gave koekoeksklok van Diamantini & Domeniconi. 

We lopen een stukje terug, want tussen de woonkamer en eetkamer bevindt zich de trap naar de tweede verdieping. Hier vind je de kamers van het stel en drie kinderkamers. In de slaapkamer van de ouders zijn de blauw- en geeltinten van beneden doorgetrokken. De kinderen mochten ieder een eigen behang uitkiezen. In de jongenskamer is een muur blauw geverfd en is de wand achter het bed voorzien van een stoer, kleurrijk behang. In een van de meisjeskamers komt het behang van de woonkamer terug, maar dan in een ander kleurtje. De andere meidenslaapkamer heeft een oudroze muur met het populaire Museum-behang van Eijffinger. 

En dat brengt ons tot het einde van deze visuele tour. Het was een feestje om deze vrijstaande nieuwbouwwoning van begin tot eind mee te mogen inrichten, en wat een feestje is het eindresultaat ook geworden.